Реал Мадрид извън топ 2, Арсенал в топ 4, Нюкасъл близо: Изненадващи фаворити в Шампионска лига - кой какви шансове има?


Реал Мадрид извън топ 2, Арсенал в топ 4, Нюкасъл близо: Изненадващи фаворити в Шампионска лига - кой какви шансове има?
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

4562 0

Наближава стартът на същинската част от най-престижния европейски клубен турнир - Шампионска лига. През този сезон 2022/23 за последен път той ще се състои в така добре познатия ни формат от осем групи, в които има по четири отбора, от които два продължават напред към елиминационната фаза.

Жребият се погрижи неутралният привърженик да не скучае и оформи своята група на смъртта, като големите грандове, които се забъркаха в нея, са ПСЖ и Милан (повече за групата по-долу в материала). Актуалният носител на трофея Манчестър Сити пък изкара огромен късмет при жребия за груповата фаза.

Фаворитът да спечели Шампионска лига отново е Манчестър Сити

"Гражданите" най-сетне завоюваха първата си титла в най-престижния европейски клубен турнир, след като в последните години несъмнено бяха най-силният тим в света. Платформата за онлайн спортни залози efbet, както и специалисти и анализатори, определят футболнта машина на Пеп Гуардиола отново за фаворит през тази кампания. Коефициентът за втори пореден триумф на английския първенец е 3,05. Ставката за абсолютния хегемон в турнира със своите 14 успеха Реал Мадрид е 8,80, но друг европейски колос има по-добри шансове поне на хартия. Въпреки че Байерн Мюнхен показва доста колебливо лице, откакто се раздели с Роберт Левандовски, явно появата на Хари Кейн го прави фаворит в надпреварата с коефициент от 6,40.

Нюкасъл с по-добри шансове в Шампионска лига от Милан

Изненадващо или не, но в топ 4 не попада нито испанският шампион, нито френският. Вместо това там е сребърният медалист от английската Висша лига Арсенал със ставка от 11,00. След това вече следват Барселона (15,00) и ПСЖ (16,00). Любопитното е, че в топ 10 на фаворитите попада Нюкасъл, който се завръща след 20-годишно отсъствие и въпреки това има по-добри шансове на хартия от отбор като Милан, както и равни шансове с Интер.

Топ 15 на фаворитите в Шампионска лига

Ето и своеобразния топ 15 на фаворитите за трофея в Шампионска лига според коефициентите на efbet

  • Манчестър Сити - 3,05;
  • Байерн Мюнхен - 6,40;
  • Реал Мадрид - 8,80;
  • Арсенал - 11,00;
  • Барселона - 15,00;
  • ПСЖ - 16,00;
  • Манчестър Юнайтед - 21,00;
  • Атлетико Мадрид - 25,00;
  • Наполи - 25,00;
  • Нюкасъл - 26,00;
  • Интер - 26,00;
  • Милан - 35,00;
  • Бенфика - 50,00;
  • Борусия Дортмунд - 50,00;
  • РБ Лайпциг - 60,00.

Какви са шансовете на отборите в "групата на смъртта" в Шампионска лига?

В група F попаднаха ПСЖ, Нюкасъл, Милан и Борусия Дортмунд. Всеки един двубой от групата ще бъде непредвидим. Все пак френският първенец е големият фаворит, въпреки че се раздели с Неймар и Лионел Меси през лятото. А това може и да го е направило по-силен заради по-стабилна и сърцата игра в защита? Предстои да разберем.

Коефициентът на efbet за парижани да спечелят групата е 2,15. Изненадващо или не, но с най-добри шансове след това е Нюкасъл (3,35), докато Милан и Борусия Дортмунд са със съответно ставки от 5,60 и 6,40.

Манчестър Сити, Барселона, Арсенал, а защо не и Реал Мадрид, до голяма степен попаднаха в добри групи. "Гражданите" са с РБ Лайпциг, Йънг Бойс и Цървена звезда (коефициентът им да спечелят групата е 1,11). Барселона са с Порто, Шахтьор Донецк и Роял Антверп (коефициентът да спечелят групата е 1,36). Арсенал са със Севиля, ПСВ Айндховен и Ланс (коефициентът да спечелят групата е 1,49). Реал пък е с Наполи, Унион Берлин и Спортинг Брага (коефициент от 1,54 да спечелят групата).

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички