"Не трябва да позволяваме това да се случва отново" - Карло Анчелоти предупреди Реал Мадрид след 2:1 срещу Реал Сосиедад


"Не трябва да позволяваме това да се случва отново" - Карло Анчелоти предупреди Реал Мадрид след 2:1 срещу Реал Сосиедад
Снимка: Getty Images

6121 0

Реал Мадрид запази 100-процентовия си актив от началото на сезон 2023/24, осъществявайки пълен обрат срещу Реал Сосиедад (от 0:1 до 2:1) в двубоя от 5-ия кръг на Ла Лига, който се проведе пред 70 092 зрители на "Сантяго Бернабеу".

"Белия балет" е единственият тим с пълен комплект от точки (15) в испанския елит, но старши треньорът му - Карло Анчелоти, не бе много доволен и заяви, че футболистите му трябва си вземат поука:

"Допуснахме голове в три от петте мача, които изиграхме до момента и в които изоставахме в резултата. Не трябва да позволяваме това да се случва отново, защото е трудно всеки път да правиш обрати - трябва да полагаш повече усилия, за да се получи, както видяхме и днес", обясни Татко Карло след последния съдийски сигнал.

"Изправихме се срещу отбор, който играе много добър футбол. Успяхме да обърнем развоя на мача, благодарение на отдадеността, енергията и желанието, които показахме. Ние сме способни на такива обрати заради интензитета ни. За нашите опоненти е трудно да издържат през всичките 90 минути".

"Първото полувреме не беше лошо. Опитвахме се да пресираме високо по терена, но противникът играеше с много изнесена защитна линия и заради това трябваше да атакуваме по-директно. Получи се добър мач, въпреки че попадението, което допуснахме, беше от ситуация, която очаквахме. Реал Сосиедад прави такива неща и ние ги бяхме обсъдили преди началото на двубоя. Все пак, трябва да признаем, че те разполагат с качествен състав, който е способен да ни изненада", каза още наставникът на Кралския клуб.

"Ние имаме много футболисти, които могат да вкарват голове, но не бива да инкасираме такива и да влизаме в ролята на догонващи", повтори още веднъж опитният специалист и за финал поясни:

"В последните 20 минути се дръпнахме назад, защото вече водехме с 2:1. Преминахме в схема 4-4-2, а после и в 4-5-1. Трябваше да се защитим добре и точно това направихме. Аз не се притеснявам да играем с ниска защитна линия и на контраатака. Правим го тогава, когато е необходимо".

*Вижте пълен репортаж от Реал Мадрид 2:1 Реал Сосиедад (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички