Реал Мадрид излезе с официално изявление след случилото се с Винисиус Жуниор


Реал Мадрид излезе с официално изявление след случилото се с Винисиус Жуниор
Снимка: Getty Images

4384 0

Ръководството на Реал Мадрид обяви с публикация в официалния сайт на клуба, че е сезирало прокуратурата в Испания за случилото се с Винисиус Жуниор по време на гостуването на Валенсия във вчерашния 21 май.

Припомняме, че в края на двубоя, който бе спечелен от "прилепите" с 1:0, се стигна до пореден расистки скандал с участието на бразилеца, който впоследствие дори бе изгонен с директен червен картон от главния съдия.

"Реал Мадрид остро осъжда събитията, които се разиграха вчера срещу нашия футболист Винисиус Жуниор. Те представляват директна атака срещу социалния и демократичен модел на съжителство в нашата държава, който е основан на върховенството на закона", започва изявлението на "белия балет".

"Реал Мадрид вярва, че подобни атаки също така представляват престъпления от омраза и затова е подал съответния сигнал до Главната прокуратура, за да бъдат разследвани фактите и отговорните лица да бъдат подведени под отговорност".

"Член 124 от испанската конституция постановява, че ролята на прокуратурата е да насърчава търсенето на справедливост в защита на законността и правата на гражданите и обществения интерес", допълват от "Сантяго Бернабеу" и завършват с уточнението:

"Поради тази причина и предвид сериозността на случилото се, Реал Мадрид се е обърнал към Главната прокуратура, като това не засяга евентуалната му роля като частен обвинител във всички производства, които могат да бъдат започнати!".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Не съм ти приятел"! Винисиус скочи на президента на Ла Лига Хавиер Тебас и го приравни към расистите

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички