В 107-минутен сблъсък: Винисиус предизвика меле, а Валенсия надви Реал (ВИДЕО)


В 107-минутен сблъсък: Винисиус предизвика меле, а Валенсия надви Реал (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

6711 0

Валенсия надви с 1:0 Реал Мадрид в 199-тия двубой между двата тима във всички турнири. Успехът от 35-тия кръг на Ла Лига до голяма степен означава спасяване на “прилепите” от второто си отпадане в историята на клуба, след като достигна до 13-та позиция с 35 точки.

"Белият балет" пък разполага с две поражения в рамките на тази седмица след 0:4 от Манчестър Сити в полуфиналния реванш от Шампионска лига

По този начин възпитаниците на Анчелоти остават трети, след като по-рано през деня Атлетико се наложи с 3:0 над Осасуна и вече води с точка. 

В големия герой за победителите се превърна Диего Лопес след 33 минути игра, а огромни скандали белязаха последния четвърт час от редовното време на двубоя, продължил цели 107 минути. 

Като за начало се стигна до куриозен случай, след като в 75-тата минута втора топка попадна на терена и тя бе избита от Джьомерт в краката на Винисиус. 

Бразилецът побесня и не след дълго започнаха расистки скандирания от трибуните, на които традиционно нападателят отговори и всичко сумарно доведе до спиране на играта за 10 минути. 

В края на срещата пък се стигна до ново меле, в което дейно участие взе отново Винисиус, а след преглед с ВАР главният съдия му показа директен червен картон поради удар без топка.

Първо полувреме 

Домакините започнаха с изключителен натиск посока вратата на Куртоа, но енергията постепенно спадна и контролът над топката бе поделен. 

"Прилепите" обаче имаха претенции за дузпа още в самото начало, когато Камавинга извърши съмнително нарушение, но главният съдия прецени, че няма достатъчно предпоставките, за да надуе свирката.

ГОЛ! Домакините откриха чрез Диего Лопес след 33-минути игра! Младокът се възползва от чудесна смяна на фланговете и рейд на Клуиверт отляво. В крайна сметка той прати ниско центриране, а Лопес засече от близка дистанция за 1:0!

Video edited on Kapwing

Второ полувреме

До 30-тата минута на двубоя бе отсъдено едва едно нарушение, но съвсем различна бе ситуацията в средата на второто полувреме. 

Тогава се стигна до спиране на играта за около 10-тина минути, след като се стигна до съвсем рядка ситуация и последвал нов расистки скандал с участието на Винисиус. 

Всичко тръгна от появата на втора топка на терена, която Джьомерт изби в краката на връхлитащия бразилец. Това разбесня нападателя, а от трибуните прозвучаха расистки скандирания. 

Винисиус традиционно реагира и се наложи играта да бъде спряна. След като се успокоиха страстите, бе отсъдено нарушение пред наказателното поле заради избитата топка.

В началото на 10-минутното добавено време Винисиус се замеси в нов скандал, този път с Мамардашвили, което предизвика меле. Ситуацията доведе до куп жълти картони, но съдията прегледа положението с ВАР и изгони директно бразилеца поради удар без топка.

Стартови състави

ВАЛЕНСИЯ: Мамардашвили, Джьомерт, Гая, Йозкаджар, Корея, Гера, Нико Гонсалес, Алмейда, Диего Лопес, Кавани, Клуйверт

РЕАЛ МАДРИД: Куртоа, Васкес, Милитао, Рюдигер, Менди, Себайос, Чуамени, Камавинга, Асенсио, Винисиус, Бензема

Преди мача

"Кралете" отново се връщат към рутинните си ангажименти, след като отпаднаха от Шампионска лига след поражение с 0:4 при визитата си на Манчестър Сити в сряда. Днес за тима ще отсъстват Азар и Диас, които са контузени. 

За "прилепите" липсващите са трима: Паулиста, Диакаби и Маркуш Андре. Преди двубоя те заемат 16-та позиция и разполагат само с 2 точки повече от зоната на изпадащите. 

"Кралете" са втори с актив от 71 точки - 2 повече от третия Атлетико Мадрид и на цели 14 зад вечния съперник Барселона, който съвсем наскоро си осигури титлата. Столичани си подсигуриха участие в Шампионска лига. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички