"Тази лига има проблем"! Карло Анчелоти нападна феновете на Валенсия за расизма срещу Винисиус


"Тази лига има проблем"! Карло Анчелоти нападна феновете на Валенсия за расизма срещу Винисиус
Снимка: GettyImages

2120 0

Треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, нападна остро ръководството на Ла Лига след грозните ексцесии между неговия възпитаник Винисиус и феновете на Валенсия в неделя.

Скандалът

"Прилепите" направиха изключително важна крачка в борбата си за оцеляване, надвивайки с 1:0 вече бившия шампион на Испания. Фокусът от двубоя обаче бе прехвърлен върху трибуните, където част от привържениците на домакините нападнаха словесно на расистка основа бразилския техничар.

В последните минути крилото получи солидна доза обиди по свой адрес заради цвета на кожата си. Това нагнети напрежението допълнително и той бе изгонен в заключителните минути поради сбиване с футболисти на противника.

Наставникът на "лос бланкос" осъди действията на феновете, заявявайки, че срещата е трябвало да бъде прекратена.

"Ла Лига" има проблем!

"Трябваше да спрат мача там и на момента. Не беше един човек, беше целият стадион, който полудя. Никога преди не съм виждал цял стадион с расисти. Може би съм виждал няколко човека, проявявайки се като такива, но никога не съм ставал свидетел на подобно нещо от целите трибуни", коментира Анчелоти след последния съдийски сигнал.

"Имаше много нажежена и лоша атмосфера и го попитах дали иска да продължи да играе. Мисля, че е лошо, че дори трябваше да си помисля относно смяна на играч заради расистка атмосфера. Трябва да вадя футболисти, ако не играят добре или за почивка, но никога защото са били обект на расистки нападки.

Това, което се случи днес, съм го виждал и други пъти, но не точно по този начин. Беше неприемливо. Тази лига има проблем с расизма, проблеът не е Винисиус. Той е жертва. Какво трябва да се направи ли? Не съм най-добрият пример за отговор на подобен въпрос, но футбол по този начин не може да се играе", завърши специалистът.

Как реагира самият Винисиус на случилото се след мача?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички