"Не съм ти приятел"! Винисиус скочи на президента на Ла Лига Хавиер Тебас и го приравни към расистите


"Не съм ти приятел"! Винисиус скочи на президента на Ла Лига Хавиер Тебас и го приравни към расистите
Снимка: GettyImages

7654 0

Асът на Реал Мадрид - Винисиус, съсипа от критики президента на Ла Лига - Хавиер Тебас, след гръмналия расистки скандал между бразилеца и феновете на Валенсия в неделния мач между двата тима.

Отново расизъм и отново Винисиус

Крилото стана обект на сериозни нападки на расова основа от страна на привържениците на "прилепите" при загубата на "кралете" с 0:1. Това принуди главния арбитър да прекрати временно срещата, а по-късно нагнети напрежението до степен младокът да бъде изгонен поради физическа саморазправа с противниковия футболист Хюго Дуро.

След последния съдийски сигнал Винисиус използва социалните мрежи, за да заяви, че расизмът е станал нещо обичайно в елита на Испания, обвинявайки ръководителите на първенството в липса на заинтересованост за справяне с проблема.

Футболист срещу шефове

Това не се хареса на президента на лигата, който посъветва 22-годишния футболист да не се влияе от думите на останалите и да опита да разбере напълно работата, която бива вършена. Това бразилеца, който нападна сериозно Тебас.

"Отново - вместо да критикува расистите, президентът на Ла Лига се появява в социалните мрежи, атакувайки мен. Колкото и да говорите и да се правите, че четете, имиджът на първенството ви е разклатен. 

Виж отговорите под публикациите си и ще се изненадаш. Всичко това единствено те приравнява към расистите. Не съм ти приятел, за да говорим за расизъм. Искам действия и наказания. "Хаштагът" не ме вълнува", пише Винисиус в своя Туитър профил.

На скандала остро реагира и самият президент на Бразилия, който заяви, че няма да позволи подобни сцени отново.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички