Реал Мадрид е клубът, който може да контролира трансферния пазар


Реал Мадрид е клубът, който може да контролира трансферния пазар
Снимка: Guliver/GettyImages

2330 0

Поне към този момент изглежда, че Реал Мадрид ще навлезе в много по-добра форма на трансферния пазар от останалите отбори. Към този момент клубът изглежда доста добре финансово, въпреки кризата, а и разполага с много играчи, които може да им послужат за сделки.

Въпреки че не се очаква от Реал да правят много големи трансфери, то играчите, с които разполагат може да бъдат използване за отдаване под наем или за размяна. В първия си тим за идния сезон Реал ще разполага с 36 играчи, ако изпълнят договорите си. За да намали този състав до приемливи размери, то ще трябва да се преговаря за сделка на цели 15 играчи.

Хамес Родригес, Гарет Бейл, Браим Диас и Мариано Диас са готови да напуснат клуба в близко бъдеще, след като до голяма степен бяха изоставени от плановете на Зинедин Зидан през този сезон. Що се отнася до тези, които вече са отдадени под наем, имената са Ашраф Хакими, Дани Себайос, Серхио Регилон, Оскар Родригес, Хесус Вайехо, Борха Майорал и Такефуса Кубо. Те също могат да бъдат продадени или отдадени под наем отново.

Бъдещето на Мартин Йодагард е по-ясно. Той все още една година от наема си в Реал Сосиедад. Въпреки това Ашраф, Себайос и Регилон са потенциални мишени за други големи клубове и биха могли да бъдат използвани като чипове за преговори от Реал Мадрид.

Освен това на "Бернабеу" има играчи, които наближават края на своя ера в тима, а именно Марсело, пише Marca. Той загуби мястото си в отбора на Ферланд Менди. Бразилецът привлича интерес от Ювентус. Всички тези потенциални сделки може да предизвикат ефекта на доминото на трансферния пазар, тъй като с освобождаването на толкова място Реал може да привлече и нови играчи.

За разлика от Барселона и Атлетико (Мадрид), "белия балет" ще има възможност да отдели солидни средства за трансфери. При положение, че прогнозите се сбъднат и трансферния пазар претърпи срив, то от Реал ще може да направят ход за привличането на играчи като Ерлинг Холанд и Пол Погба. Единственият, който вероятно ще трябва да почака още година е и голямата им цел - Килиан Мбапе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички