Легенда на испански гранд обяви край на кариерата си


Легенда на испански гранд обяви край на кариерата си
Снимка: Getty Images/Gulliver

938 0

Легендарният нападател на Атлетик Билбао - Ариц Адурис, обяви края на своята кариера на 39-годишна възраст. Испанският атакуващ футболист стори това чрез личния си профил в социалната мрежа "Twitter". Ето какво заяви за сбогом с футбола:

"Моментът настъпи. Много пъти преди съм казвал, че футболът ще те напусне преди ти да напуснеш него. Вчера лекарите ми казаха да отида да видя хирурга възможно най-скоро, за да си сложа протеза, която да ми помогне да си възвърна възможно най-много предишния живот. За съжаление, моето тяло каза "достатъчно".

Не мога да помогна на моите съотборници по начина, по който ми се искаше, нито по начина, по който те заслужават. Това е животът на професионалния атлет. Просто, много просто. За съжаление, живеем през много по-мрачни и болезнени ситуации. Пандемията, от която страдаме, ни нанесе непоправими щети и трябва да продължаваме да се борим с нея, заедно.

Следователно, не искам да се тревожите за мен. Това е просто анекдот. Нека забравим за финала, за който мечтаехме, защото е време да си кажем "довиждане". И да, времето за "довиждане" дойде и така свършва пътят за мен - незабравимо и чудесно - от самото начало до самия край.

Благодаря ви от цялото си сърце" - написа той.

Междувременно, Атлетик Билбао и Реал Сосиедад искат отложения им финал за Купата на Краля да се проведе, когато коронавирусът вече не е заплаха, пред пълни трибуни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички