Реал Мадрид няма намерение да домакинства на стадиона на Атлетико


Реал Мадрид няма намерение да домакинства на стадиона на Атлетико
Снимка: Getty Images/Gulliver

1130 0

Реал Мадрид ще откаже предложението на Атлетико Мадрид да изиграе оставащите си мачове от сезона на стадиона на "дюшекчиите" - "Уанда Метрополитано", съобщи ESPN.

На "Сантяго Бернабеу" в момента се извършват ремонтни дейности, във връзка с което Реал планира да проведе 6 мача на стадиона на тренировъчната си база "Алфредо ди Стефано". След като се появиха информации, че в Испания може да започнат да допускат запалянковци на трибуните, президентът на Атлетико Енрике Сересо предложи на Реал да играе мачовете си на неговия стадион. Ръководството на Реал обаче не одобрява тази идея, въпреки че е благодарно на конкурента си за красивия жест.

Реал няма да допуска зрители на мачовете, които ще се играят на "Алфредо ди Стефано", дори и правителството да даде съответното разрешение. Работата по реконструкцията на „Бернабеу“, която трябва да завърши до 2023 г., ще струва на клуба около 575 млн. евро и ще включва подвижен покрив и игрище плюс табло на 360 градуса. Стадионът също така ще бъде в титанова фасада, въпреки че няма да има промяна на капацитета на съоръжението – той ще остане 81 000 седящи места. А ето кой футболист отпада от сметките на Зинедин Зидан при подновяването на Ла Лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички