Президентът на Барселона обяви голяма новина - клубът няма право на входящи трансфери!


Президентът на Барселона обяви голяма новина - клубът няма право на входящи трансфери!
Снимка: Getty Images

1776 0

Президентът на Барселона - Жоан Лапорта, разкри в интервю пред испанската агенция "EFE", че клубът няма да има право да привлича нови играчи през януарския трансферен прозорец заради правилата за финансов феърплей на Ла Лига!

"Трябваше да предприемем някои икономически операции, които спасиха клуба от разруха и сега той е оздравен. Но, въпреки това, според правилата за финансов феърплей на испанското първенство, нямаме право да привличаме играчи през зимата", оповести Лапорта и допълни:

"Ние и някои други клубове се опитваме да убедим ръководството на Ла Лига да бъде по-гъвкаво в това отношение и да ни позволи трансфери, които могат да направят Барселона още по-силен отбор".

За да компенсира предишните загуби и за да спази правилата за финансов феърплей, преди време испанският гранд продаде 25% от телевизионните си права за вътрешното първенство, както и 49% дял в "Barca Studios". По този начин бяха генерирани около 700 милиона евро, а това позволи на клуба да похарчи над 150 милиона за привличането на Роберт Левандовски, Рафиня и Жул Кунде.

Президентът добави, че Барселона трябва да генерира повече приходи и да намали разходите си. Той обаче настоя, че финансовият феърплей "трябва да бъде синхронизиран" във всички европейски първенства, "защото има неравенства в това отношение": "Във Висшата лига на Англия са по-гъвкави по отношение на финансовия феърплей, отколкото в Испания", изрази мнението си Жоан Лапорта.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Байерн Мюнхен победи Барселона и Манчестър Сити в интересна класация за Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички