През 2005 г. в Ла Лига е изигран единственият в историята 6-минутен мач, ето как го печели Реал Мадрид (ЦЕЛИЯТ МАЧ)


През 2005 г. в Ла Лига е изигран единственият в историята 6-минутен мач, ето как го печели Реал Мадрид (ЦЕЛИЯТ МАЧ)
Снимка: Getty Images / Guliver

33310 0

През 2005-а - в първия месец от годината - Януари, в Ла Лига се случва прецедент, който не е повторен и до днес. Играе се едва 6-минутен мач. Той е между Реал Мадрид и Реал Сосиедад, като е спечелен от "кралския клуб" с гол от дузпа на Зинедин Зидан.

Той стартира от 87-ата минута, като добавеното време е 4 минути. Това се случва, защото предишните 86 минути и 20 секунди са изиграни цели няколко седмици преди това. Разказваме ви една от най-любопитните истории в испанския футбол.

След първата част на въпросния двубой резултатът е 1:1, след като Роналдо открива за "белия балет", но играч на гостите изравнява. Човек, който претендира, че говори от името на баска група сепаристи (ETA), сподели на вестник "Gara", че ще избухне бомба на стадиона в 21:00 местно време. Двубоят започва в 19:00, а това се разбира около 20:45 часа.

Главният съдия Висенте Лизондо Кортес моментално казва на играчите да напуснат терена, като 70-те хиляди привърженици на "Сантяго Бернабеу" са призовани също да се придвижат към изходите спокойно и организирано. За щастие бомба не избухва и няма пострадали.

Всички обаче се разминават с голям уплах, като тогавашният играч на "белите" - Иван Елгера, признава: "Бяхме изплашени до смърт. Срамота е, че спортът и политиката се смесват". В крайна сметка е решено мачът да не завърши при 1:1, а да бъде доигран.

Това води до невиждано явление - хиляди се завръщат по трибуните седмици по-късно, за да наблюдават двубой, който ще продължи по-малко от 10 минути. Куриозно - Реал Мадрид дори вече има нов треньор, след като Вандерлей Лушембурго е заел мястото на Мариано Гарсия Ремън.

Играчите на "кралския клуб" са решени да откраднат победата за малкото оставащи минути и излизат изключително мотивирани. Малко след началото Роналдо печели дузпа, след като е фаулиран в противниковото наказателно поле. С изпълнението се наема сегашният наставник на "белите" Зинедин Зидан, който не бърка и хвърля в екстаз всички играчи и фенове на Реал.

Малко по-късно е даден и последният сигнал и столичани печелят. Въпреки победата през този сезон 2004/05 титлата отива в актива на големия враг от Барселона, като каталунците завършват на върха с преднина от 4 точки пред Реал Мадрид. Споменатият двубой обаче остава в историята!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички