Челси разпитва Реал Мадрид за Ашраф Хакими


Челси разпитва Реал Мадрид за Ашраф Хакими
Снимка: Guliver/GettyImages

5822 0

Отборът на Челси е направил първата крачка по евентуално привличане на Ашраф Хакими от Реал Мадрид. 21-годишният футболист е под наем в тима на Борусия Дортмунд до края на сезона. Но според договорката между двата клуба немския тим няма опцията да го закупи за постоянно след края на сезона.

Няколко тима вече са се насочили към мароканския национал, който прави доста силен сезон на „Сигнал Идуна Парк“ и Челси е един от тях. Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан има намерение да разчита на футболиста през следващия сезон, но крайното решение за бъдещето му ще бъде взето през лятото. Хакими играе като десен бек в по-голямата част от срещите, но може да се изявява и на левия бек, както и като крило. В тима на Челси Рийс Джеймс се наложи на десния бек в тима на Франк Лампард, докато Сезар Аспиликуета е предпочитан отляво за сметка на Маркос Алонсо.

Представители на Хакими се срещнаха с Реал Мадрид през миналия месец, за да научат плановете им за играча. Договорът на мароканеца с „Кралския клуб“ е до 2022-ра година, а освобождаващата му клауза е на стойност 50 милиона паунда. През настоящия сезон той има 7 гола и 10 асистенции в 37 мача с екипа на Борусия Дортмунд. А ето какви са плановете за следващия сезон на самия Хакими.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички