Зинедин Зидан посочи тримата звездни нападатели, които иска в Реал Мадрид


Зинедин Зидан посочи тримата звездни нападатели, които иска в Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

36040 0

Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан е посочил крилото на Ливърпул Садио Мане като първи избор за подсилване на атаката на Кралския клуб през лятото, съобщава британският таблоид Експрес. Зизу предпочита сенегалеца пред звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд и голмайстора на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг, които също попадат сред трансферните цели на "балета".

Мадридчани са решени да потърсят ново голямо име за нападението си, след като дошлият миналото лято от Айнтрахт Франкфурт сръбски национал Лука Йович не успя да се адаптира на "Сантяго Бернабеу" и до момента има едва два гола в 24 мача всички турнири. Почти сигурно Реал ще се раздели с Йович през лятото, а на негово място ще дойде нов офанзивен футболист.

Медиите в Испания определяха като фаворит за нов нападател на Реал Обамеянг, който не е доволен от невъзможността на "артилеристите" да се борят за трофеи и иска да си тръгне от "Емирейтс". Според Експрес обаче Обамеянг е едва трети избор за треньора на Кралския клуб Зинедин Зидан.

Френският специалист е посочил на ръководството на Реал Садио Мане като трансферна цел номер 1. Сенегалският национал се представя страхотно за Ливърпул в последните три сезона, като през миналата кампания спечели приза за голмайстор на Висшата лига, заедно с Обамеянг и съотборника си Мохамед Салах.

Ако Реал не успее да привлече Мане, то Зидан иска 19-годишният голмайстор на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд, който впечатли целия свят с изявите си за Ред Бул Залцбург и Борусия през този сезон. По този начин Обамеянг остава като трети вариант за нов нападател на Реал.

В същото време Юрген Клоп е провел разговор със спортния директор на клуба Майкъл Едуардс относно Филипе Коутиньо и евентуалното му завръщане в Ливърпул (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички