Предложението на Барселона към Меси: Дава му 1/4 от последната му заплата на "Камп Ноу"


Предложението на Барселона към Меси: Дава му 1/4 от последната му заплата на "Камп Ноу"
Снимка: Getty Images

2144 0

Барселона иска обратно Лео Меси и Лео Меси иска отново да носи фланелката на Барселона. Това вече е известно на всички, които следят сагата, но остават някои много важни неща за изчистване. Ако двете страни се съгласят по основните точки, споразумението трябва да бъде реалност. Дори и двете страни да трябва да направят отстъпки, за да финализират сделката.

Предложението на Барселона към Меси

Каталунският клуб работи от известно време върху завръщането на аржентинската суперзвезда и най-вече проучва в детайли вариантите, за да може да го регистрира в Ла Лига. В този смисъл от Барса вече са провели съответните консултации и са убедени, че ще успеят да превърнат както своите, така и намеренията на Меси в реалност.

Според консултациите Меси може да бъде регистриран с една четвърт от последната му заплата през сезон 2020-21, която възлиза на около 100 милиона евро бруто. С други думи, той може да бъде привлечен за сезон 2023-24 с договор на стойност 25 милиона евро.

Нетната заплата на Меси ще бъде около 13 милиона евро. Прибилизително толкова печели полякът Роберт Левандовски. Въпреки това, при нещата, каквито са днес: Хавиер Тебас, президент на Ла Лига, увери наскоро, че аржентинецът не може да бъде регистриран.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички