Тебас охлади страстите за Меси: На Барселона ще е много трудно да си го върне


Тебас охлади страстите за Меси: На Барселона ще е много трудно да си го върне
Снимка: Getty Images/Guliver

2434 0

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас за пореден път сподели, че ще е трудно за Барселона да подпише с Лионел Меси за следващия сезон. Говорейки за "After Foot" на RMC, Тебас сподели, че подобен ход днес го определя като "много сложен".

Сравнение на случая с Меси и Барселона с метрото

"Все още има време, но ще трябва да има раздяла с играчи и намаляване на заплатите. Това трябва да се случи, за да се подпише с Меси. И пак има едно нещо, което не знаем - заплатата на Меси. Все още има много променливи неща около ситуацията", сподели Тебас.

Шефът на Ла Лига допълни, че "Барса не е като ПСЖ, който има кран за бензин и пари, за да има голяма сметка за заплати". "Това е като метрото, трябва да се пуснат хора навън, за да влязат други", допълни той.

"Най-голямата криза в испанския футбол"

Позовавайки се на "случая Негрейра", президентът на Ла Лига настоя, че "това е  най-голямата криза на репутацията, която испанският футбол е имал, откакто го познавам". "Това, че даден клуб плаща на вицепрезидента на Техническия съдийски комитет в продължение на 18 години, каквато и да е целта, е много сериозно. Накърнява репутацията по невероятен начин".

Тебас подчерта, че „действията на Ла Лига в този случай са много ясни. "В рамките на 48 часа от намирането за "случая Негрейра", ние подадохме жалба до УЕФА, защото УЕФА може да се намеси. Това, което няма да направим, е да погледнем на другата страна и ще направим всичко необходимо, за да стигнем докрай". По-рано се съобщи, че е имало среща между представители на Барселона и Ла Лига, като на нея е било обсъждано завръщането на Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички