Преди началото на сезона: Шави с важна информация за ключов играч на Барселона


Преди началото на сезона: Шави с важна информация за ключов играч на Барселона
Снимка: Getty Images

7727 0

Треньорът на Барселона - Шави, сподели важна информация относно състоянието на един от ключовите си играчи Роналд Араухо след мача с Тотнъм във вторник.

Каталунците надвиха с 4:2 "шпорите" и триумфираха с трофея "Жоан Гампер". Двата тима изиграха много равностоен двубой, чието първо полувреме бе доста колебливо за "лос кулес".

След като Роберт Левандовски откри резултата в 3-тата минута, "белите" осъществиха пълен обрат с 2 попадения на Оливър Скип (24' и 36'). Още по-сложна ситуацията за възпитаниците на Шави направи принудителната смяна на Араухо.

Травмата на защитника

В 32-рата минута уругвайският централен защитник спринтира по дясното крило в опит да се сдобие с топката. Давинсон Санчес обаче спечели единоборството, а бранителят мигновено пожела за бъде заменен. На негово място влезе Сержи Роберто.

Все пак, каталунците стигнаха до победата след нови 3 гола, дело на Феран Торес (81'), Ансу Фати (90') и Абдесамад Езалзули (90' +3). Добри новини дойдоха и от наставника на каталунците, който пред медиите заяви категорично, че уругваецът не е контузен.

Араухо на "Камп Ноу"

Централният защитник се утвърди като един от незаменимите в състава на "блаугранас" играчи. Той дебютира с фланелката на "лос кулес" през 2020-та година. Към момента има на сметката си 113 мача във всички турнири, 7 гола и 3 асистенции. 

Печели титлата, Купата и Суперкупата на Испания. През изминалия сезон помага на тима да запази мрежата си суха 18 пъти от 31 срещи във всички турнири.

А кой е Жоан Гампер и защо всяка година Барселона играе в негова чест?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички