Барсeлона обърна Тотнъм в голово шоу и триумфира с трофея "Жоан Гампер" (ВИДЕО+СНИМКИ)


Барсeлона обърна Тотнъм в голово шоу и триумфира с трофея "Жоан Гампер" (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

3116 0

Барселона спечели трофея „Жоан Гампер“ след успех с 4:2 над Тотнъм. Срещата на Олимпийския стадион в Каталуния предложи много емоции и премина през няколко обрата, но в крайна сметка „блаугранас“ триумфираха с отличието за 46-и път след драма в края.

Двубоят за отличието, предхождащ старта на шампионата в Ла Лига, се превърна в истинско голово шоу. Той предложи и два обрата, като хората на Шави Ернандес стигнаха до крайния успех след три попадения в последните 10 минути на мача.

Още в 3-ата минута Роберт Левандовски откри резултата след удар с глава. Тотнъм стигна до равенството в 24-ата минута, когато Оливър Скип реализира с добавка, след като изстрел на Ло Селсо тресна гредата на вратата на Тер Стеген. Шпорите осъществиха пълен обрат в 36-ата минута, когато Скип заби втория си гол в срещата, този път с глава – 1:2.

Барса обаче не се предаде и стигна до шеметен обрат в последните 10 минути на срещата. В 81-ата минута Феран Торес изравни. В 90-ата минута испанският национал изведе Ансу Фати сам срещу Викарио и той не пропусна да направи пълен обрат за 3:2. Езе Абде фиксира крайното 4:2 в третата минута на добавеното време.

За Тотнъм не игра голмайсторът Хари Кейн. Той е пред трансфер в Байерн Мюнхен, като преговорите между двата клуба все още не са финализирани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички