Преди 5 години: "Бернабеу" видя последното "SIUU" на Роналдо с екипа на Реал Мадрид (ВИДЕО)


Преди 5 години: "Бернабеу" видя последното "SIUU" на Роналдо с екипа на Реал Мадрид (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

1008 0

Кристиано Роналдо определено ще остане в историята на Реал Мадрид като един от най-добрите играчи стъпвали на "Сантяго Бернабеу". За деветте си години, които прекара в испанската столица, той постигна изключително много и изпрати "лос бланкос" в друго измерение.

Последното "SIUU" на "Бернабеу"

Всяка приказка има своя край. Кристиано Роналдо премина в Реал Мадрид от Манчестър Юнайтед през лятото на 2009 година за рекордна сума, която счупи всички рекорди. 9 години по-късно, постигнал какво ли не, португалецът "стегна багажа" от Мадрид. Последното му така наречено "SIUU" с бялата фланелка на "Бернабеу" обаче се помни и до ден-днешен.

На осми април 2018 година Реал посрещаше градския съперник Атлетико Мадрид. Резултатът бе открит именно от Кристиано Роналдо, който се възползва от чудесно центриране и матира Ян Облак със страхотно воле в наказателното поле. Дербито завърши при резултат 1:1, но голът на португалеца остава в историята и с факта, че това бе неговото 650 попадение в професионалната му кариера.

Роналдо си тръгна от Мадрид като петкратен носител на индивидуалната награда "Златна топка". Той също така успя да спечели Шампионска лига цели 4 пъти с "лос меренгес", като към това добави няколко успехи в Ла Лига и Купата на краля.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ас на Реал Мадрид търси прошка от Флорентино Перес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички