Гари Линекер обясни защо предпочита Лео Меси пред Кристиано Роналдо, намеси и други величия


Гари Линекер обясни защо предпочита Лео Меси пред Кристиано Роналдо, намеси и други величия
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

4051 0

Легендата на английския футбол Гари Линекер обясни защо смята Лионел Меси за по-добър от големия си съперник Кристиано Роналдо. Линекер твърди, че Меси, заедно с Диего Марадона, са играли различен футбол, на ниво, което е непостижимо за всеки друг играч в историята.

Линекер отдавна е горещ почитател на Лионел Меси, като той редовно го поставя пред Кристиано Роналдо в дебата за това кой е най-добър в света. Сега британецът даде интервю за списанието "Men's Health" и обясни своите аргументи там.

"Мисля, че Меси и Марадона са двамата най-велики футболисти на всички времена. Смятам, че има основание да се твърди, че Меси е най-великият спортист на всички времена. Само Мохамед Али се доближава до него, а има много повече футболисти, отколкото боксьори в тежка категория", сподели Линекер.

"Аз също бях добър футболист, но винаги е имало някой по-добър от мен. Меси и Марадона обаче правят неща, които другите хора просто не могат. Сякаш се наблюдават взаимно, виждайки всяко измерение около себе си. Те играят различна игра от тази, която играят обикновените смъртни", добави още британецът.

Според мнозина този коментар на Линекер няма никак да се хареса както на Кристиано Роналдо, така и на неговите почитатели. Португалецът се подвизава в Саудитска Арабия за местния гранд Ал Насър и не спира да бележи по терените там.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Гранит Джака също посочи кого предпочита измежду Лео Меси и Кристиано Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички