Последният финал на Лионел Меси?


Последният финал на Лионел Меси?
Снимка: Getty Images/Guliver

1626 0

Атлетик Билбао и Барселона се срещат за четвърти път във финален мач за трофей през този век. Каталунците спечелиха три от тези финали, но Атлетик триумфира със Суперкупата на Испания през януари. По-специалното на предстоящия мач е, че той може да се окаже последният финал в кариерата на Лионел Меси. Все още не е на 100% сигурно дали аржентинецът ще остане в Барселона, или ще продължи кариерата си в друг клуб.

Ако Барса триумфира с трофея, това ще е 25-ти спечелен финал в кариерата на нападателя на клубно ниво. И докато във финалните мачове на Суперкупата на Испания през 2005 г. и на Шампионска лига през 2006 г. аржентинецът не играе, то той е титуляр за Суперкупата през 2006 г., а след идването на Пеп Гуардиола начело на Барселона е в основата на всички успехи на каталунците.

Меси печели своята първа Купа на Краля през сезон 2008/09 именно в мач с Атлетик Билбао и вкарва втория гол в мача при успеха с резултат 4:1. Вторият път, в който звездата печели националната купа е през 2012 г. и отново срещу Атлетик...и отново Меси вкара втория гол в срещата, като Барса печели с 3:0. През 2015 г. каталунците са победители в турнира, като Лео вкарва два гола. И това се случва за трети път срещу баския отбор.

Именно срещу Атлетик Билбао идват и първите голове на Меси в Суперкупата на Испания. Шестратният носител на "Златната топка" реализира два гола на срещата за Суперкупата през 2009 г., като Барса уверено печели мача с резултат 3:0. По тази логика ако Меси вкара поне един гол, отборът печели трофеи срещу Билбао.

Определено финалните мачове срещу баските носят приятни спомени за аржентинеца и една победа за Купата може не само да спаси сезона за Барселона, но и да сложи края на една велика ера за клуба.

Ето какви промени ще предприеме Роналд Куман за финалния мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички