Куман сменя схемата на Барселона за финала, бесен е на титуляр


Куман сменя схемата на Барселона за финала, бесен е на титуляр
Снимка: Guliver/GettyImages

6469 0

Треньорът на Барселона Роналд Куман е взел решение да промени използваната досега схема на игра, която всъщност върна каталунците в битката за титлата в Испания. След поражението в "Ел Класико" холандският специалист е готов да изостави любимото си 3-4-3, което преминава в 3-5-2 и 5-3-2, и да излезе във финала за Купата на Краля срещу Атлетико в класическата за "блауграна" схема 4-3-3. 

В досегашната схема сериозна роля играеха уинг бековете, които позволяваха на играчи като Усман Дембеле и Антоан Гризман да оперират повече в наказателното поле. Куман обаче е сериозно разочарован от Сержиньо Дест и представянето му напоследък, като това важи най-вече за мача с Реал Мадрид, в който той бе заменен рано през второто полувреме. 

Очакванията на медиите в Каталуния са Дест да седне на пейката, а Куман да върне схемата 4-3-3. Голямата въпросителна е дали Сержи Роберто ще замени холандския защитник отдясно, или ролята ще бъде връчена на Оскар Мингеса, който записа силна поредица от мачове. Почти сигурно е, че срещу Атлетик Билбао през уикенда централната двойка защитници ще бъде формирана от Клеман Ленгле и Роналд Араухо. 

Друго колебание за треньора е как да нареди халфовата си линия. В "Ел Класико" Бускетс не се представи на ниво, заставайки в тройка с Де Йонг и Педри. Пянич обаче не се ползва с доверието на треньора и по всяка вероятност триото ще оперира и срещу Атлетик за Купата. 

Междувременно лоши новини сполетяха младата звезда на тима Ансу Фати, за който испанските медии твърдят, че може да се подложи на трета поредна операция след тежката контузия, която получи в началото на сезона. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички