Порязаха ли съдиите Барселона при гостуването на Селта в Ла Лига?


Порязаха ли съдиите Барселона при гостуването на Селта в Ла Лига?
Снимка: Getty Images/Guliver

2690 0

Испанският колос Барселона допусна нова грешна стъпка по пътя си към титлата в Ла Лига, след като не успя да победи Селта Виго като гост в мач от 32-рия кръг. Домакините "откраднаха" точката след късен гол на Яго Аспас, който дойде от пряк свободен удар.

Именно второто попадение на Селта бе подложено на анализ от различни футболни експерти. Става въпрос за ситуацията, при която се стигна до отсъждането на пряк свободния удар за домакините - след нарушение на Жерар Пике срещу Рафиня Алкантара.

Испанският защитник скочи на шпагат, но не успя да играе с топката, а Рафиня сякаш се възползва от това, за да осъществи контакт с тялото на Пике. Съдията отсъди фаул за Селта, от който последва брилянтното изпълнение на Аспас.

Според съдийския анализатор на "Марка" Андухар Оливер не е имало нарушение, следователно голът е трябвало да бъде отменен. "Пике падна на земята, за да спре Рафиня, но в нито един момент нямаше контакт, за да се отсъди нарушение. Футболистът на Селта падна сам и съдията сгреши, мислейки, че има контакт", заяви Оливер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички