Барселона отново с грешна стъпка за титлата, Селта за пореден път спъна каталунците


Барселона отново с грешна стъпка за титлата, Селта за пореден път спъна каталунците
Снимка: Getty Images/Gulliver

3768 0

Барселона не успя да победи Селта в двубой от 32-ия кръг на Ла Лига и след равенството със Севиля отново допусна грешка по пътя към титлата. Двата тима завършиха 2:2, като каталунците два пъти излизаха напред в резултата, но и два пъти позволиха изравняване. Двата гола за Барса отбеляза Луис Суарес, а за Селта се разписаха Фьодор Смолов и Яго Аспас. Така в шесто поредно гостуване Барса не може да стигне до побеа срещу този съперник.

В момента отборът на Кике Сетиен има 69 точки и е на първо място в класирането, но Реал Мадрид е с мач по-малко и изостава само с точка. Това означава, че ако мадридчани победят Еспаньол ще излязат еднолично на върха с две точки преднина.

Барселона започна доста по-активно срещата и установи натиск още от началните минути. В 5' каталунците бяха много до откриване на резултата, но Жерар Пике разтресе напречната греда. Той изскочи на първа греда след корнер, но малко точност не му достигна, за да се разпише.

Само две минути след това и домакините имаха нелош шанс. Смолов имаше достатъчно пространство, но се засуети, след като стигна до наказателното поле и не успя да измисли нищо опасно. В 20' гостите стигнаха до откриващо попадение. Лионел Меси застана зад топката при пряк свободен удар, но вместо да центрира към вратата, намери Луис Суарес. Той бе оставен непокрит и остана най-лесното за него - да отклони с глава за 0:1.

Още в следващите секунди обаче Селта изпусна три великолепни шанса за изравняване. След грешка на Тер Щеген - Смолов пресече подаването му, но направи много лоша преценка и вместо да подаде е наказателното поле към Аспас, избра да стреля и пропиля чиста възможност за отбора си. След това Денис Суарес даде великопен пас на Аспас, но малко не му достигна, за да се разпише, като стражът на Барса изби, а след това и при добавката улови.

В 36' Меси и Ансу Фати си взаимодействаха по страхотен начин, но ударът на младока не бе достатъчно точен. В 40' Лионел Меси  маневрира успешно между двама защитници и опита късмета си от границата на наказателното поле, но ударът му прелетя встрани. Малко след това Яго Аспас, подобно, на Смолов, реши да играе сам, вместо да подаде и отново сгреши, тъй като дори не успя да нанесе удар.

Втората част започна по страхотен начин за домакините. Йокушлу центрира топката на Фьодор Смолов в наказателното поле и този път успя да вкара за 1:1. В 52' Меси имаше претенции за дузпа, но те не бяха уважени, като ВАР също помогна на съдията да не отсъди нарушение.

В 66' и Пике имаше претенции, че е задържан от Араухо при корнер, но отново не последва сигнал за дузпа. Минута след това Барса успя за втори път в двубоя да излезе напред в резултата. Луис Суарес получи топката в наказателното поле от Меси, като уругваецът реагира бързо и без никакви проблеми промуши топката в долния ляв ъгъл.

Десет минути преди края от Селта бяха много близо до ново изравняване. Нолито си освободи пространство в наказателното поле и отправи добър удар към долния ляв ъгъл, но Марк-Андре тер Щеген направи удивително спасяване, за да осуети намерението му. В  88' обаче Селта отново се върна в мача. Яго Аспас изпълни по страхотен начин пряк свободен удар, като Тер Щеген дори не помръдна, а топката попадна в левия му ъгъла. В 4-ата минута от добавеното време Тер Щеген направи много важно спасяване, като отрази удар на Нолито, който получи страхотен пас от Денис Суарес.

Стартовите състави на двата тима:

СЕЛТА: Бланко, Айдо, Мурийо, Араухо, Васкес, Йокушлу, Брадарич, Фонтан, Рафиня, Мендес, Аспас
БАРСЕЛОНА: Тер Щеген, Семедо, Пике, Юмтити, Алба, Видал, Ракитич, Пуч, Меси, Фати, Суарес

СЕЛТА: Бланко, Айдо, Мурийо, Араухо, Васкес, Йокушлу, Брадарич, Фонтан, Рафиня, Мендес, Аспас

БАРСЕЛОНА: Тер Щеген, Семедо, Пике, Юмтити, Алба, Видал, Ракитич, Пуч, Меси, Фати, Суарес

ПРЕДИ МАЧА

Към момента отборът на Кике Сетиен изостава от Реал Мадрид заради по-добрите си показатели, а днешната среща е сред най-тежките за Барса. Отборът ще бъде без наказания Серхио Бускетс и контузените Сержи Роберто, Де Йонг и Усман Дембеле.

В последните си 5 гостувания Барса записа две равенства и 3 загуби срещу този съперник, като и днес ги очаква доста труден сблъсък. От подновяването на сезона шампионите не впечатляват особено с игра, но имат 5 сухи мрежи.

Сред избраниците на Сетиен са и осем юноши – за първи път през сезона толкова много млади играчи попадат в групата на каталунците. Футболистите от Барса Б, които ще пътуват за Виго, са Ансу Фати, Инаки Пеня, Коядо, Рики Пуч, Роналд Араухо, Мончу, Морер и Куенка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички