Полицията ще оневини Барселона, но не знае къде са милионите по случая с Негрейра


Полицията ще оневини Барселона, но не знае къде са милионите по случая с Негрейра
Снимка: Getty Images

1106 0

Барселона е разследвана от отдела за борба с корупцията на испанската полиция, но тяхната работна теория не е, че "блауграна" е платил на Хосе Мария Енрикес Негрейра и неговия син, за да повлияе на футболни мачове.

Къде са отишли въпросните милиони?

Според El Mundo подозренията са, че плащанията са били форма на осигуряване на рушвети за директорите на Барселона. Енрикес Негрейра получи 7,3 милиона евро в продължение на 17 години между 2001 и 2018 г. и фокусът на разследването беше да се проследи къде са се озовали тези пари.

7,3 милиона евро изглежда не са се озовали притежание на Негрейра, поне, доколкото е установено. Знае се, че Негрейра е изтеглил големи суми пари от сметките, платени от Барселона, и сега полицията смята, че те са се озовали обратно при директори на каталунския гранд.

Тази история противоречи на неотдавнашните твърдения на бившия шеф на полицията Хосе Мария Вилярехо, който твърди, че Реал Мадрид също е бил замесен в случая "Негрейра". Той обаче е бил прекратен от правителството, след като той е бил изпратен да шпионира борда на Барселона. Докато разследването не приключи, няма да има много яснота по въпроса.

Без наказание за Барселона

Ако обаче последната версия на събитията е вярна, това поне би освободило Барселона от спортни санкции, като потенциална забрана от европейски състезания от УЕФА. Въпреки това може да започне разследване на ръководството на клуба, което се простира в продължение на повече от 20 години.

Само преди ден пък стана ясно, че Ла Лига е одобрил финансовия план на Барселона, което е и добър знак за връщането на Лионел Меси. Баща му също потвърди, че желанието на аржентинеца е да се върне на "Камп Ноу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички