Барселона е едва четвъртият отбор в историята, стигнал до титлата без вкарана дузпа


Барселона е едва четвъртият отбор в историята, стигнал до титлата без вкарана дузпа
Снимка: Getty Images

1982 0

Барселона завърши сезона в Ла Лига без нито един гол от дузпа. Шампионите на Испания нямаха нужда да вкарат нито един гол от бялата точка, за да спечелят шампионата.

Едва четвъртият отбор в историята

Общо отборът на Шави получи две дузпи, като и в двата случая те бяха пропуснати. Първият опит беше на Роберт Левандовски, който не успя да се разпише срещу Алмерия миналия ноември. Феновете поискаха дузпата да бъде изпълнена от Жерар Пике, но капитанът отказа поканата и накара Левандовски да изпълни точния удар. Ударът на полския нападател срещна външната страна на гредата и мина в аут.

При втората пропусната дузпа Феран Торес изпълни. Това се случи срещу Валенсия на 5 март. Ансу Фати поиска топката, отнета от първия момент от Феран, който беше решен да поеме отговорност. Нападателят пропусна удара си.

Въпреки грешките на Левандовски и Феран, Барса спечели и двата мача. Барса е четвъртият отбор в историята, който печели шампионата без реализирана дузпа, първият от преди 81 години, когато Валенсия спечели Ла Лига 1941/42.

Сега - отново на дневен ред в Барселона е завръщането на Меси. След получаването на зелена светлина от Ла Лига се стигна и до нови разговори между двете страни. А бащата на Меси потвърди, че Лео иска обратно на "Камп Ноу".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички