Плюсове и минуси на това Реал Мадрид да си върне Кристиано Роналдо


Плюсове и минуси на това Реал Мадрид да си върне Кристиано Роналдо
Снимка: Guliver/GettyImages

2937 0

След поредния разочароващ сезон в Шампионска лига за Ювентус и Кристиано Роналдо се заговори повече от всякога за евентуалното завръщане на португалеца в бившия му тим - Реал Мадрид. Дори видни фигури от "кралския клуб" не отписаха подобен ход. Престижното испанско издание "Марка" тегли чертата и посочи всички плюсове и минуси за Реал относно евентуалното завръщане на петкратния носител на "Златната топка". Ето ги и тях:

Плюсове:

Реал Мадрид получава футболист, който гарантира голове. Неговите показатели продължават да са впечатляващи, въпреки че вече е на 36 години.

Амбицията му да побеждава не е намаляла. Зидан знае това, феновете на Реал го знаят и опонентите го знаят. А желанието на Роналдо да побеждава сякаш дори се е увеличило. Той служи и като допълнителен стимул на играчите около него.

Зидан знае как да го използва. Френският специалист извлече най-доброто от португалеца, защото знаеше кога той трябва да почива, както кога и как трябва да го използва.

Той е забележително попадение откъм маркетинг. Очаква се дори и при нов трансфер на Кристиано ефектът отново да е впечатляващ и да донесе нови приходи.

Романтичният ефект. Щастието сред феновете на "кралския клуб" при завръщане на Роналдо би било огромно. Много от тях все още съжаляват за неговото напускане и считат завръщането му като поправка на грешката от двете страни отпреди няколко години.

Минуси

Португалецът ще бъде трансфер в краткосрочен план. Имайки предвид, че е на 36 години, това няма да е инвестиция за бъдещето. Още повече, че Реал иска да подмладява отбора, а това със сигурност няма да се случи с привличането на Кристиано.

Роналдо носи голове... но и всичко останало. Характерът на Роналдо може да бъде и проблем - той иска да играе във всяка възможна минута, което не може да бъде гарантирано. Често португалецът прибягва и до жестове на недоволство към своите съотборници по време на мачовете.

Неговото пристигане вероятно ще предотврати временно привличането на други звезди. Холанд и Мбапе са звездите на настоящето и на бъдещето. Те ще бъдат звездните попълнения на Реал, но ако и Кристиано също е там, това ще е невъзможно.

Заплатата му е астрономическа. Всички усилия на Флорентино Перес в насока свиване на бюджета за заплати ще претърпят крушение. В този момент на пандемия не е ясно дали това би било най-добрият ход за Реал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички