Пепе Рейна: Винисиус не може да превръща всеки мач във война!


Пепе Рейна: Винисиус не може да превръща всеки мач във война!
Снимка: Getty Images

2369 0

Вратарят на Виляреал - Пепе Рейна, коментира скандала с нападателя на Реал Мадрид - Винисиус Жуниор. Испанецът, който е юноша на Барселона, смята, че расизмът срещу бразилската звезда е осъдителен, но и той има върху какво да поработи в поведението си.

В мача срещу Валенсия от 35-ия кръг на Ла Лига Винисиус беше подложен на расистки обиди от феновете на "прилепите". В края на мача той получи червен картон, а след последния съдийски сигнал написа в социалните мрежи, че расизмът в Ла Лига е обичайно явление.

"Това е проблем на ценностите и образованието от страна на всички. Що се отнася до мен, не разбирам това "всички са против мен, защото са расисти". Испания не е расистка страна, поне не повече от всяка друга. Но някои фенове имат расистки възгледи и ние трябва да се борим с тях. Идиотите са навсякъде", коментира Рейна, цитиран от "Marca".

"Винисиус се превръща в един от най-добрите футболисти в света, но аз мисля, че поведението му трябва да бъде зряло, той трябва повече да уважава съперниците и да разбере някои неписани првила. Той не може да превръща всеки мач във война", допълва 40-годишният страж. По-рано и треньорът на Атлетико Диего Симеоне се изказа за Винисиус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички