Президентът на Ла Лига се извини: Нямах намерение да нападам Винисиус


Президентът на Ла Лига се извини: Нямах намерение да нападам Винисиус
Снимка: Getty Images

1080 0

Президентът на испанската Ла Лига Хавиер Тебас заяви, че няма намерение да атакува играча на Реал Мадрид - Винисиус, в социалните мрежи, след като бразилецът стана обект на расистки обиди.

По бразилският нападател се изсипаха редица обиди на расова основа по време на гостуването на Валенсия на "Местая", като бразилецът и Тебас си направиха своеобразен "спаринг" в Twitter, след като крилото каза, че испанската лига принадлежи на расисти.

 

Тебас, първо, разкритикува Винисиус, че не се е появил на срещите, където се е обсъждал казусът, но по-късно се извини за посланието си.

"Нямах намерение да нападам Винисиус, но хората така го разбраха... Трябва да се извиня, това не беше моето намерение, опитвам се да разреша ситуацията. Нито Испания, нито лигата са расистки, не е честно да се каже нещо подобно", категоричен бе Тебас.

След мача с Валенсия целият футболен свят застана зад гърба на Винисиус. Редица негови колеги го защитиха, а дори и ООН взе отношение по въпроса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички