Край! Барселона и Реал вече не могат да наричат мача помежду си "Ел Класико"?


Край! Барселона и Реал вече не могат да наричат мача помежду си "Ел Класико"?
Снимка: Getty Images

24656 0

Испанските грандове Реал Мадрид и Барселона вече няма да могат да използват израза "Ел Класико" за мача помежду си в което и да е състезание с тяхно участие, информира "Relevo". Причината за това е, че Испанската служба за патенти и търговски марки е отхвърлила призива на мадридския колос да използва израза, за да избегне рисковете, свързани с използването на същата марка в испанската Ла Лига.

Реал Мадрид и Барселона имат един месец да обжалват решението, ако искат да продължавт битката си за контрола над марката "Ел Класико", пише испанският сайт. До разглеждане на въпроса се е стигнало след заведено дело за патента.

През настоящия сезон станахме свидетели на 5 сблъсъка с марка "Ел Класико". Два пъти съперниците се срещнаха в испанското първенство, два пъти в полуфиналите на Купата на Краля и веднъж във финала за Суперкупата на Испания.

Суперкупата беше спечелена от каталунците, в Купата надделяха "белите", а в Ла Лига тимовете си размениха по една победа, но Барселона стана шампион. Сблъсъкът между тези 2 тима е най-големият в Испания и един от най-големите в световен мащаб. А ето какво невиждано през този век нещо стори Араухо в Ел Класико.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички