Диего Симеоне за случая "Винисиус": Испания не е расистка страна, но...


Диего Симеоне за случая "Винисиус": Испания не е расистка страна, но...
Снимка: Getty Images

1677 0

Скандалът със звездата на Реал Мадрид Винисиус на "Местая" във Валенсия предизвика шум в Испания, тъй като расистки обиди от феновете често могат да се чуят на стадионите в испанската Ла Лига.

По темата говори и треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне, който направи съпоставка със случая с Диего Коста преди време по испанските терени.

"Испания не е расистка страна, но има и такива ситуации. Това може да се види и на улицата. За мен не е въпросът какво се случва на стадиона, а по улиците, а ние трябва да се грижим за младите хора. Не се оправдавам с никого, но когато това се случи с Реал Мадрид, то тогава става по-голямо", категоричен бе Симеоне.

Припомняме, че в съботния (21 май) мач между Валенсия и Реал Мадрид феновете на "прилепите" изнервиха сериозно Винисиус с расистки нападки. Бразилецът изля гнева си, нанасяйки удар без топка на противников футболист и бе изгонен, но Ла Лига отмени наказанието му.

Целия футболен свят застана зад Винисиус, а по темата дори се произнесе и самият президент на Бразилия, който защити звездата на "Селесао".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички