Педри, Гави и още: Лапорта разкри 8 играчи на Барселона, получили предложения да напуснат


Педри, Гави и още: Лапорта разкри 8 играчи на Барселона, получили предложения да напуснат
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

6312 0

Барселона търси начин всячески да пребори тежката финансова криза, в която испанският гранд е изпаднал и продължава да тъне вече повече от 3 години. През това лято се очаква каталунците да се разделят със определен брой футболисти, за да могат да си позволят желаните нови такива.

Позицията на клуба

Президентът на клуба - Жоан Лапорта, признава, че оферти за цели 8 играчи са пристигнали в офисите на "Камп Ноу" до момента. Въпреки това, голяма част от тях са за футболисти, които твърдо остават в редиците на Шави.

Наставникът желае да запази ядрото, което оформи през изминалия сезон и единствено да надгражда. Нито той, нито ръководството на "блаугранас" имат намерения да продадат нужен за новата кампания състезател. Въпреки това, подобни предложения не липсват.

Кои са така желаните каталунци?

"Има оферти за Кристенсен, за Педри, за Гави, Араухо, Тер Стеген, Ансу, Рафиня и Балде. Ние обаче не сме клуб, който ще продава. Желая Ансу да продължи. Трябва да си спечели доверието на Шави. Когато играе, прави разликата, защото има таланта да го стори", заяви президентът на тима.

Барселона силно иска да привлече няколко футболисти това лято, сред които доскоро беше и Лео Меси. Деликатната финансова ситуация обаче изигра лоша шега на клуба и аржентинецът предпочете да избере ново предизвикателство в лицето на Интер Маями.

Друг следен футболист обаче е значително по-близо до преминаване при "блаугранас".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички