С голяма надежда: Барселона сложи клауза "Златна топка" в договора на нов играч?


С голяма надежда: Барселона сложи клауза "Златна топка" в договора на нов играч?
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

4335 0

Барселона и бразилският Атлетико Паранаенсе са договорили две любопитни клаузи по готвената голяма сделка помежду си. Двата клуба са се разбрали за контракта на голямата надежда на "урагана" - Виктор Рок, който съвсем скоро се очаква да позира с фланелката на "блаугранас".

"Mundo Deportivo" съобщава, че в договора на младока с каталунците ще съществуват две клаузи, свързани с най-ценното индивидуално отличие "Златна топка". И двата отбора вярват, че то един ден ще е в ръцете на нападателя.

Сделката

Бразилският клуб, както и играчът, ще получат солидна сума от страна на Барселона, ако състезателят прибави към витрината си въпросния трофей. Подобен успех не само ще го нареди до легендарни имена като Лео Меси и Кристиано Роналдо, но и ще попълни сериозно касата му.

От информацията става ясно, че първата клауза ще бъде отключена, ако Рок триумфира на върха в спора за отличието. Втората такава ще бъде оползотворена при положение, че той финишира в Топ 3. Договорените суми остават конфиденциални.

Трансферът

Барселона все още е абсолютния фаворит за подписа на едва 18-годишния бразилски талант. Трансферната сума, както и по-голямата част от параметрите по договора му са договорени. Очаква се да бъдат изгладени всички подробности и каталунците да стабилизират финансовото си състояние, след което новината да бъде обявена. За правата му спорят също Арсенал, Челси и ПСЖ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички