Защитник иска да напусне Барселона, може да подсили конкурент в Ла Лига


Защитник иска да напусне Барселона, може да подсили конкурент в Ла Лига
Снимка: Getty Images

2831 0

Барселона се надяваше да се раздели с редица играчи това лято, но следващото им напускане може да дойде от неочакван играч.  Според Sport защитникът Ерик Гарсия може да напусне клуба тази седмица, тъй като търси повече игрово време.

Готов е да подсили конкурент

След сезон, в който той стана част от защитата на Барселона, Гарсия е наясно, че трябва да даде тласък на кариерата си този сезон или да се изправи пред друга кампания в неизвестност.  Жул Кунде, Андреас Кристенсен и Роналд Араухо по всяка вероятност ще го изпреварят за титулярното място, а Иниго Мартинес също трябва да се присъедини към клуба.

Именно заради това той обмисля преместване под наем от и Реал Бетис се интересува от привличането. Спортният директор Рамон Планес доведе Гарсия в Барселона и смята, че той може да играе важна роля. Мануел Пелегрини загуби ветерана централен защитник Виктор Руис това лято.

В търсене на мястото си

Гарсия трябва да вземе решение през следващите дни и ако иска да напусне Блауграна това лято, е готов да го направи преди предсезонното турне на Барселона в САЩ.

Няма никакво съмнение, че позицията на Гарсия е по-малко сигурна в защита и експериментите с него в халфовата линия в края на миналия сезон също бяха доказателство за това. На 22-годишна възраст това в никакъв случай не е голям кръстопът в кариерата му, но гледайки централните защитници, които Барселона разполага, може да мине известно време, преди той да спечели значително игрово време. Президентът на Барселона Жоан Лапорта вече обяви, че подсилването на отбора е приоритет пред клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички