Лапорта за нов договор на Шави: Подсилването на отбора е приоритетът


Лапорта за нов договор на Шави: Подсилването на отбора е приоритетът
Снимка: Getty Images

1297 0

Президентът на Барселона Жоан Лапорта сподели, че подновяването на договора на Шави Ернандес е било отложено, докато не бъде съставен отборът за следващия сезон. Първоначално се смяташе, че ще бъде постигната договорка много лесно и бързо, но сделката се проточи по-дълго от очакваното.

Приоритетът - подсилване на състава

"Приоритетът сега е да изградим отбора, да го подобрим, колкото е възможно повече и когато имаме този момент на спокойствие, ще се заемем с договора му. Той е треньор, който разбира отлично обстоятелствата в клуба, освен че е страхотен треньор. Няма да има проблем в това отношение", успокои Лапорта.

И двете страни са изразили желанието си да го удължат многократно. Клубът направи първата стъпка, като предложи оферта след дербито на лигата срещу Реал Мадрид, което почти подпечата титлата в Ла Лига.

Всичко сочи към това Шави да удължи договора си до 2026 г. Нито една от страните не бърза да официализира сделката. Шави иска фокусът на клуба да бъде върху намаляването на заплатите, подобряването на състоянието на финансовия феърплей и подсилването на отбора по най-добрия възможен начин.

Всички текущи усилия са насочени към защита на титлата в лигата и достигане до последните етапи на Шампионската лига през следващия сезон. А като част от проекта вярват, че една от сензациите в Турция ще помогне за доброто представяне на Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички