Отчаян ход на "Камп Ноу": Барселона продава част от клуба заради играч


Отчаян ход на "Камп Ноу": Барселона продава част от клуба заради играч
Снимка: Getty Images/Guliver

3160 0

Ръководството на Барселона е напът да предприеме съвсем отчаян ход заради финансовите изисквания на Ла Лига, които са толкова сериозни, че през 2021-а година сложиха край на ерата "Лионел Меси" на "Камп Ноу".

Сега каталунците ще трябва да предприемат сериозни мерки, ако не искат историята да се повтори с един от най-обещаващите футболисти на отбора - 18 годишната суперзвезда Гави.

Младокът отдавна започна да се доказва и въпреки скромната си възраст вече разполага с 74 двубоя за представителния тим на колоса, в които се е отчел с 3 гола и 11 асистенции.

Клубът държи правата на младока до 2026-а година, но фактически не изпълнява написаното в договора между двете страни. Факт е, че той преподписа през изминалата есен, но няма възможност да получава обещаната му заплата, поради финансовите проблеми пред тима.

Поради тази причина ръководството е решило да продаде клубната телевизия "Барса ТВ", за да може сумата да бъде отчетена като приход и да изглади частично финансовата ситуация пред Ла Лига.

На "Камп Ноу" предполагат, че по този начин биха получили правото да оправят ситуацията с Гави, който без проблем би си намерил нов клуб.

Вижте кой играч става основна цел за Барселона!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички