Шави похвали Усман Дембеле и отправи призив към Барселона: Трябва да си научим урока


Шави похвали Усман Дембеле и отправи призив към Барселона: Трябва да си научим урока
Снимка: Getty Images

4067 0

Старши треньорът на Барселона - Шави Ернандес, похвали френското си крило Усман Дембеле за това, че е успял промени манталитета си и мисленето на терена, за да навлезе в по-добра форма през сезон 2022/23.

Късно снощи (25 януари) каталунците победиха Реал Сосиедад на "Камп Ноу" с минималното 1:0 в мач от 1/4-финалите за Купата на Краля. Единственото попадение в срещата бе именно на национала на Франция, който се разписа в 52-ата минута (гостите бяха останали с човек по-малко в края на първото полувреме).

"Единственото нещо, което сме дали на Усман е увереност. Вярваме много в него. Винаги съм смятал, че той може да бъде много полезен за нас. Виждам лицата на крайните бранители и те страдат срещу Дембеле. Единственото, което трябваше да промени в играта си, бе взимането на решения в завършващата фаза. Много съм щастлив за него, защото той вкара победния гол. Според мен той се наслаждава на играта си. В Барса трябва да имаш способността да променяш манталитета си и мисля, че на този етап той успява да го направи", обясни Шави на пресконференцията си след успеха срещу Сосиедад.

"В края мачът се усложни за нас, но Тер Щеген ни спаси. Това е футболът и трябва да си научим урока. Не можем да си позволим да страдаме така в края на срещите. Доминирахме над Реал Сосиедад, когато беше с 11 човека, а това е отбор, който беше спечелил 9 мача поред. Сега се чувстваме добре и постигнахме целта си (б.р. - класиране на 1/2-финал), но трябва да подобрим ефективността си и да затваряме мачовете в по-ранен етап", призова наставникът на каталунците. За Барселона предстои гостуване на Жирона от 19-ия кръг на Ла Лига - 28 януари (17:15 часа).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички