Барселона хвърля всички усилия в нов договор за любимеца на Шави


Барселона хвърля всички усилия в нов договор за любимеца на Шави
Снимка: Getty Images

13360 0

Барселона започва усилена работа по удължаването на контракта на една от суперзвездите през настоящия сезон, съобщават испанските медии. Местното издание "Спорт" споделя, че ръководството на тима е решено да преподпише с Усман Дембеле, който вече го стори през изминалото лято. 

Тогава обаче двете страни бяха в много сложни отношения и Шави изигра ключова роля за решението на офанзивния състезател, който изглежда вдъхновен през настоящата кампания. Той обаче вече е изцяло под ръководството на испанеца през последната година и взаимно биват доволни от свършената работа. 

Именно и французинът вкара победното и единствено попадение на четвъртфинала за Купата на Краля срещу Реал Сосиедад, а от началото на кампанията има 5 гола и още толкова асистенции в 17 срещи от Ла Лига. 

Двете страни ще се опитат да постигнат споразумение преди началото на следващия сезон, когато ще започне и последната му година от сегашния контракт на "Камп Ноу", който е до лятото на 2024-а година. 

Ръководството на клуба знае, че и футболистът иска да остане в тима, след като подобриха отношенията си с агента му. Те обаче са наясно, че ако не постигнат споразумение до лятото, може да се наложи евентуална продажба, за да не напусне на по-късен етап като свободен агент. 

Ето какво сподели Шави по адрес на Дембеле след победата над Реал Сосиедад!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички