Още проблеми: Барселона изгуби титуляр до края на годината


Още проблеми: Барселона изгуби титуляр до края на годината
Снимка: Getty Images

12843 0

Старши треньорът на Барселона Роналд Куман получи много неприятна новина в днешния ден, след като стана ясно, че титулярът през този сезон Мартин Брейтуейт ще трябва да се подложи на операция.

Датчанинът се контузи при победата над Хетафе с 2:1 на 29 август, а клубът съобщава, че консервативното лечение не е дало резултат и ще бъде нужна оперативна намеса:

"Мартин Брайтуайт има феморопателарна травма в лявото коляно, която не реагира на консервативно лечение. Датският нападател ще се подложи на операция през следващите дни", гласи краткото изявление на Барса.

От началото на кампанията Куман редовно разчиташе на нападателя си, след като направи силно Европейско първенство с екипа на Дания, вкара голове по време на лятната подготовка и се разписа на 2 пъти срещу Реал Сосиедад.

Барселона не посочва колко време Брейтуейт ще бъде извън терените, но практиката е показала, че при подобни контузии футболистите се завръщат в игра след 3-4 месеца. Феморопателарните увреждания се получават в резултат на износване и възпаляване на ставния хрущял в коляното.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички