Тъмни облаци надвиснаха над Барселона - голям спонсор се отказва от клуба


Тъмни облаци надвиснаха над Барселона - голям спонсор се отказва от клуба
Снимка: Getty Images

4571 0

След напускането на Лионел Меси в посока Париж добрите новини за Барселона рязко намаляха. В тима цари пълен хаос, а очевидно и неразбирателство между Роналд Куман и Жоан Лапорта, съдейки по последното интервю на наставника. 

В Каталуния пристигна и още една лоша вест и то броени часове преди първия мач на отбора от груповата фаза на Шампионска лига срещу Байерн Мюнхен...

Японската компания "Ракутен", която е един от основните спонсори на Барса и логото ѝ е поставено на гърдите на играчите, е решила да се оттегли от клуба и да не подписва нов договор с него.

Настоящият контракт между двете страни е валиден до края на сезон 2021/22, но японците са взели решение да не наливат повече пари в Барселона.

Партньорството между тях започна през 2017 година, а "Ракутен" изплащаше по 55 млн. евро всяка година на "блаугранас". Единствено през миналата кампания тази сума бе свалена с 25 милиона, заради разразилата се пандемия от коронавирус и липсата на публика по стадионите.

Съвсем наскоро пък стана ясно, че дори отвореният на 40% стадион не може да бъде разпродаден за домакинството на Байерн Мюнхен!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички