Роналд Куман преди мача с Байерн Мюнхен: 8:2? Играчите страдаха много онази вечер!


Роналд Куман преди мача с Байерн Мюнхен: 8:2? Играчите страдаха много онази вечер!
Снимка: Getty Images/Guliver

1522 0

Старши треньорът на Барселона Роналд Куман даде пресконференция преди утрешния старт на тима в групофата фаза на Шампионската лига. Каталунците посрещат Байерн Мюнхен на свой терен, а срещата е с начален час 22:00 ч. българско време.

Нидерландският наставник заяви днес, че неговият отбор не е фаворит в тазгодишното издание на турнира, но направи паралел с Челси, който, по негови думи, също не е бил такъв през миналата година:

"Дали можем да спечелим Шампионската лига? На този въпрос не може да бъде отговорено. Утре ще можем да си направим изводи срещу съперник, който има максимално големи амбиции. Челси спечели турнира през миналия сезон, но със сигурност не беше един от фаворитите за трофея. Отборът е готов за този двубой. Физически сме много добре".

Куман бе попитан и за онова катастрофално за Барселона 2:8 от Байерн Мюнхен на 14 август 2020 г. - само пет дена, преди той официално да стане старши треньор:

"8:2? Оттогава мина малко повече от година. Играчите страдаха много след онази вечер. Трябва да бъдем силни като отбор. Можем да нараним Байерн", отговори Роналд Куман.

"Утрешният двубой е много по-важен от моето бъдеще. Не е вярно, че има условия за това контрактът ми да бъде подновен, а и аз нямам желание да говоря по този въпрос. В момента не сме тук, за да обсъждаме темата. Всеки треньор в Барселона трябва да печели мачове, дори когато сме в период на промени".

"Коутиньо е по-добре с всеки изминал ден. Сега има нужда от игрови минути, за да направи последната стъпка. Люк де Йонг е физически добре", добави още треньорът на Барселона.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички