Два гола на Анте Будимир изстреляха Осасуна в Европа за пръв път от сезон 2005/06


Два гола на Анте Будимир изстреляха Осасуна в Европа за пръв път от сезон 2005/06
Снимка: Getty Images

855 0

Осасуна съумя да победи с 2:1 Жирона в мач от последния кръг на Ла Лига. В герой за домакините се превърна Анте Будимир, който реализира двете попадения, за да гарантира успеха, който ще прати Осасуна отново в европейските турнири.

Първото полувреме бе изпълнено с пропуски. В 20-ата минута Анте Будимир можеше да се разпише, но негов удар мина над напречната греда. Последва страхотна възможност за Жирона в самия край на първата част, но удар на Бернардо с глава мина покрай десния стълб.

В 52-ата минута Кике Барха направи чудесна асистенция за Анте Будимир, а хърватският нападател просто трябваше да добави топката във вратата на Жирона за 1:0. Отново Будимир бе под светлината на прожекторите 3 минути по-късно. Таранът се възползва от хубаво центриране на Монкайола и удвои преднината на своите.

В 75-ата минута гостите съумяха да върнат едно попадение. Виктор Циганков отправи центриране от свободен удар и намери Рейниър, който с мощен удар с глава разпечата мрежата на Осасуна. В добавеното време на мача пък червен картон бе показан на Пауло Гацанига от Жирона, ВАР обаче веднага се намеси и посочи, че влизането не е било толкова грубо, което отмени червения цвят и го замени с жълт.

С победата Осасуна си гарантира седмата позиция с 53 точки, която ще прати отбора на бараж в Лигата на конференциите. Осасуна ще види европейски футбол за пръв път от сезон 2005/06 насам, когато Хавиер Агире успя да изведе тима до квалификациите за Шампионска лига. Жирона пък си гарантира десетата позиция с актив от 49 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички