УЕФА взе решение дали ще изключи Барселона от Шампионска лига


УЕФА взе решение дали ще изключи Барселона от Шампионска лига
Снимка: Getty Images

3201 0

Според последните новини, УЕФА няма да налага наказания на Барселона за опитите му да оказва влияние върху съдиите, свързани със случая "Негрейра". Изданието Diario Sport съобщава, че каталунският клуб няма да бъде подложен на санкции и това решение е било представено на тима.

Разследването беше стартирано, след като бяха разкрити документи, които показваха, че Барселона е направил плащания на бившия вицепрезидент на съдийската комисия - Хосе Мария Енрикес Негрейра, за общо около 7 милиона евро за период от 17 години. Това доведе до обвинения за корупция в испанската правна система.

УЕФА назначи двама адвокати, които изследваха наличната информация и след преглед на материалите изпратиха на Барселона документ с 70 въпроса, на които трябваше да бъде отговорено.

Явно отговорите са задоволили разследващите, защото УЕФА няма да налага санкции на Барселона и няма да го изключва от Шампионска лига, което беше най-големият страх за клуба.

Това е огромно облекчение за Барселона, тъй като отборът не само трябваше да се справя с уронването на репутацията си, но и да се справя със сериозни финансови проблеми.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ас на Барса е започнал преговори за удължаване на договора си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички