Магическа вечер за Родриго, в която донесе мечтан трофей за Реал Мадрид и отчая Осасуна (ВИДЕО)


Магическа вечер за Родриго, в която донесе мечтан трофей за Реал Мадрид и отчая Осасуна (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

8146 0

Реал Мадрид победи с 2:1 Осасуна на финала за Купата на Краля. Това е 20-ти трофей за "белия балет" от този турнир. Срещата бе играна в Севиля на "Ла Картуха" и донесе много емоции на всички фенове по трибуните. Трофеят е юбилеен и за Карло Анчелоти, който вече има 10 като наставник на испанския клуб.

Магическа вечер имаше Родриго, който отбеляза двете попадения за Реал Мадрид (във 2' и в 70'). Той се превърна в най-младия голмайстор за "белия балет" в 21-ви век за Купата. Торо пък отбеляза попадението за Осасуна В 58'.

Двубоят бе изключително динамичен, като и двата отбора постоянно играеха в нападение. Осасуна също постоянно търсеше попадение и сериозно затрудни именития си съперник.

С този трофей Реал Мадрид изпълни първата си цел, след като вече няма шанс за титлата в Ла Лига. Сега остава цел номер 2, която е Шампионска лига. Там на полуфинала Манчестър Сити очаква отбора на Реал Мадрид, като още идната седмица двата тима ще премерят сили.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мечтано начало за състава на Карло Анчелоти. След само минута игра "белия балет" откри резултата, още преди Осасуна да успее да "влезе" в двубоя. Основна роля имаше Винисиус, който успя да направи пробив и да опази топката в наказателното поле. Там центрира и насочи към непокрития Родриго. Той бе безгрешен за 1:0.

 

Осасуна се опита да отговори, като в 8' Будимир стреля с глава след центриране, но Куртоа показа блестящ рефлекс и спаси. В 12' мадридчани организираха опасна атака. Бензема стигна до наказателното поле, но опитът му за изстрел бе осуетен, а реферът отсъди и нарушение в полза на Осасуна.  Три минути след това Торо успя да си осигури предимство и стреля с глава след центриране от фал, но изстрелът бе прекалено слаб и неточен.

В 25' "белия балет" имаше невероятен шанс за втори гол. Карим Бензема си освободи пространство пред наказателното поле. Французинът стреля, но Ерера успя да спаси. Нямаше наблизо играч на Реал, който да се възползва от отбитата топка. Минута след това се откри огромен шанс пред Осасуна. Ез Абде успя да преодолее Милитао и стреля, след като Куртоа вече бе скъсил ъгъла. Изстрелът му обаче не бе достатъчно точен и малко пред голлинията Дани Карвахал изчисти.

В 32' Реал получи правото да изпълни пряк свободен удар, а зад топката застана Алаба. Той успя да нанесе много добър удар, но топката се удари в напречната греда. Срещата продължи да е изключително динамична, като и двата отбора играеха атакуващо, в търсене на попадения. Малко след гредата на Алаба и Винисиус опита изстрел, но отново бе неточен.

В края на полувремето отново Винисиус бе в центъра на вниманието, но не заради голова ситуация. Той имаше леко преракание с противниковия капитан Давид Гарсия, заради това, че защитникът си позволи да го погали подигравателно по главата след единоборство.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И втората част започна по същия атакуващ начин, като двата тима показаха, че ще поддържат темпото от първите 45 минути. В 49' Камавинга и Бензема опитаха сътворят нещо опасно, но ударът на нападателя не бе никак обешаващ.

В 58' усилията на памплонци дадоха резултат. Торо реши да пробва удар от дъгата пред наказателното поле и това бе достатъчно изненадващо, тъй като Куртоа нямаше как и не спаси изстрела - 1:1.

Радостта на Осасуна обаче не трая много дълго, като на сцената отново излезе Родриго. Първо Винисиус успя да опази топката да не излезе аут и върна в наказателното поле. Там бранителите на Осасуна не изчистиха добре и топката попадна във Валверде, той стреля, но топката се отби в крак на играч на Осасуна. Така Родриго стигна до нея и реализира втория си гол.

Video edited on Kapwing

В 77' Алаба стреля много силно, топката мина покрай вратата. 9 минути преди края Лука Модрич се появи в игра на мястото на Тони Кроос. В 90' Винисиус имаше възможност да реши всичко в този двубой. Бразилецът се измъкна от засадата и излезе сам срещу вратаря. Той обаче не успя да стреля, а малко не стигна топката да отиде до Карим Бензема, който можеше да стреля.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Камавинга, Валверде, Чуамени, Кроос, Родриго, Винисиус, Бензема,

Осасуна: Ерера, Будимир, Гарсия, Гомес, Ез Абде, Ернандес, Крус, Монкайола, Орос, Пеня, Торо

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Двата тима изиграха своите мачове един срещу друг в Ла Лига. На втори октомври те не успяха да се победят на "Сантяго Бернабеу", завършвайки 1:1. През февруари пък Реал победи своя съперник с 2:0 като гост.

Извън борбата за титлата в Ла Лига, но Реал Мадрид вече има две цели: спечелване на Купата на Краля и продължаване докрай в Шампионска лига. "Лос Бланкос", които загубиха Суперкупата на Испания от Барселона през януари, изостават с 11 точки от каталунския гигант в испанското първенство, като остават само седем мача.

Въпреки скорошната си загуба с 4:2 от Жирона във вътрешното състезание, хората на Карло Анчелоти изглеждаха много силни в Европа, където лесно елиминираха отборите от Висшата лига Ливърпул и Челси. Сега те ще се изправят срещу друг английски отбор, Манчестър Сити, на полуфиналите.

Осасуна се справя добре в Ла Лига този сезон, тъй като е осми с 44 точки. Все още имат шанс да грабнат едно от последните две европейски места, които в момента са собственост на Бетис и Виляреал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички