Официално: Лео Меси обяви решението си


Официално: Лео Меси обяви решението си
Снимка: Getty Images/Gulliver

2599 0

Голямата аржентинска звезда на футбола Лионел Меси най-сетне обяви решението за бъдещето си. Той го стори чрез интервю за Goal, в което съобщи, че остава в Барселона. Имаше и информация, че ще има специално видео на аржентинеца, но такова не се появи.

Меси имаше намерение да напусне "Камп Ноу", но сега планира да продължи да играе за клуба на Барса през този сезон, а причината е една. Той не желае, при никакви обстоятелства да стига до съд с Барселона. Все пак, в интервюто той не спестява критиките към ръководството на клуба и специално Хосеп Мария Бартомеу.

"Казах на клуба, особено на президента, че искам да си отида. Казвам му го цяла година. Вярваше, че е време да се отдръпне. Вярвах, че клубът се нуждае от повече млади хора, нови хора и мислех, че времето ми в Барселона е приключило, съжалявам много, защото винаги съм казвал, че искам да завърша кариерата си тук. Беше много трудна година, страдах много на тренировки, в игри и в съблекалнята. Всичко ми стана много трудно и дойде момент, в който обмислях да търся нови цели, нови предизвикателства. Не дойде заради резултата от Шампионска лига срещу Байерн, решението се обмисляше дълго време. Казах на президента, а той винаги казваше, че в края на сезона мога да реша дали искам да отида или искам да остана и в крайна сметка той не спази думата си", заяви Меси пред Goal.

По-рано днес аржентинското издание Тyc Sports  написа именно това, че Меси ще остане на "Камп Ноу". "След среща, която се проведе във вторник между баща му Хорхе и президента Хосеп Мария Бартомеу, 33-годишната аржентинска звезда реши да продължи още един сезон, за да избегне от това нещата да се стигнат до съда, нещо, което също можеше да означава главоболие за хипотетичната му нова дестинация, която изглеждаше Манчестър Сити".

Межувременно, бяха разменени и реплики между Ла Лига и лагера на аржентинеца. Първо  бащата на шесткратния носител на "Златната топка" - Хорхе, пусна официално изявление, в което разкрива някои подробности около договора на своя син с каталунците.

Според него няма подобна клауза за 700 милиона евро, която отборите, желаещи да привлекат Меси, трябва да заплатят. Дори адвокатите на аржентинеца изучават възможността да осъдят президента на Ла Лига Хавиер Тебас заради разпространението на тази невярна информация. От Ла Лига не закъсняха с отговора, като застанаха зад думите си от по-рано и така защитиха Барселона.

Как се стигна до драмата с Меси и Барселона?

Всичко започна на 25 август, когато шесткратният носител на "Златната топка" хвърли в ужас всички около каталунския клуб, след като стана ясно, че е пратил факс (съдържанието на факса) на Барселона, в който уведомява ръководството, че желае да напусне клуба.

Спряганите причини за това са немалко, а вероятно именно тяхната съвкупност доведе до немислимия вариант аржентинецът да напусне клуба. Сред най-главните е президентът на "блаугранас" Хосеп Мария Бартомеу. Фактът, че най-близкият му човек в отбора Луис Суарес се оказа ненужен на "Камп Ноу", също допринесе. Появиха се и слухове, че конкретни думи на новия наставник Роналд Куман вече категорично са накарали Меси да иска да напусне (вижте думите на Куман).

И оттам последва мини-войната. Адвокатите на Меси настояваха, че аржентинецът може да напусне със свободен трансфер поради клауза в договора му, която го позволява след края на всеки сезон. В нея обаче е упоменато, че това се отнася до 10 юни краен срок. Именно на това се позоваваха представителите на клуба и настояваха, че откупната клауза на Меси е 700 милиона евро и че той няма да си тръгне от клуба, освен ако някой не я заплати.

Другият коз в полза на представителите на шесткратния носител на "Златната топка" обаче бе, че този сезон е уникален по рода си и не е завършил навреме поради епидемията от коронавирус, което всъщност трябва да удължи срока, заложен в контракта (10 юни). Меси заплаши с бойкот и неявяване както за PCR тестовете, така и за тренировка. В крайна сметка изпълни заканите си.

Опитите на Бартомеу да говори лично с Меси бяха неуспешни, но в крайна сметка се стигна до консенсус. Бащата на Лео кацна в Барселона, за да се срещне с Бартомеу. Хорхе Меси първоначално заяви, че е трудно синът му да остане на "Камп Ноу", но след това "обърна плочата", признавайки, че всичко е възможно.

Разбира се, около цялата тази ситуация се спрягаха редица отбори с привличането му - ПСЖ, Манчестър Юнайтед, Интер, Нюелс Олд Бойс, но през цялото време най-близо изглеждаше Манчестър Сити, където треньор е Пеп Гуардиола.

Следете всичко около казуса "Лионел Меси" - тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички