Повратният момент за сагата с Лионел Меси в Барселона? Президентът Бартомеу обвинен в корупция от властите


Повратният момент за сагата с Лионел Меси в Барселона? Президентът Бартомеу обвинен в корупция от властите
Снимка: Getty Images/Guliver

1956 0

Сагата с Лионел Меси и неговото напускане на Барселона може да се преобърне напълно, след като доскоро ставаше все по-вероятно да видим аржентинеца далеч от "Камп Ноу". Вече не само, че баща му не е толкова категоричен, но и допуска подобна възможност.

А от испанските издания (информацията тръгна от "El Mundo") научаваме, че в последните часове каталунската полиция е повдигнала обвинения на президента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу за корупция, като те ще бъдат разгледени и от съдия и ще се реши дали да бъдат внесени в съда и да се започне дело.

Именно Бартомеу е една от главните причини за желанието на шесктратния носител на "Златната топка" да напусне "блаугранас". В обвинението е замесен целият Борд на директорите на Бартомеу, като се смята, че те участват в сделки, в които са лично облагодетелствани за сметка на клуба.

"Барсагейт" се появи още преди месеци с документи, които показваха вътрешни сделки и финансови трансакции на клуба. Дори излязоха такива, които показваха как от ръководството са плащали на трети страни, за да очернят репутацията на индивидуални звезди на отбора като Лионел Меси и Жерар Пике, които бяха виждани като опониращи на президента.

Легендите Шави, Карлес Пуйол, Пеп Гуардиола, както и кандидатите за президент на Барселона Агусти Бенедито и Виктор Фонт - всички те също били цел на негативните нападки. Използваната компания е "13 ventures", като тя е използвала лични съобщения в социалната мрежи "Twitter" и "Facebook", за да върши подмолните си цели.

Сега се твърди, че Бартомеу е дал 6 пъти по-висока сума от обикновено, за да бъде изпълнено това (980 000 евро, а обикновено за подобни консултантски услуги компаниите обикновено таксуват клиентите си с между 120 000 и 150 000 евро).

Всички тези неща около "Барсагейт" започнаха през февруари месец, след като от радио "Cadena Ser" разкриха схемите. От ръководството на Барселона винаги са отричали подобни неща да са верни, въпреки наличните документи и доказателства. Евентуално отстраняване на Бартомеу обаче може да накара Меси да размисли и да остане на "Камп Ноу".

А как и сделка между грандовете на европейския футбол може да остави Лионел Меси в Барселона?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички