Официално: Бивш наставник на Барселона отново пое Атлетик Билбао


Официално: Бивш наставник на Барселона отново пое Атлетик Билбао
Снимка: Guliver/GettyImages

1745 0

Ернесто Валверде е новият старши треньор на Атлетик Билбао, съобщиха от клуба на официалния си сайт. За 58-годишния наставник това ще бъде трети период, в който той застава начело отбора на “Сан Мамес” след 2002 - 2005 г. и 2013 - 2017 г.

Той е специалистът с най-много мачове, в които е менажирал баските в клубната им история - 306. В шест сезона начело на тима той го е класирал в евротурнирите пет пъти, като в един от случаите тимът се добра до Шампионска лига.

Също така специалистът прекрати 31-годишната суша на Атлетик без трофей през 2015 г., когато изведе отбора до Суперкупата на Испания, побеждавайки Барселона с общ резултат 5:1. Той е и наставникът с най-много двубои с тима от Билбао в евротурнирите - 42. Бил е и футболист на “лъвовете” в периода 1990 - 1996 г.

За последно Валверде водеше Барселона между юли 2017 г. и януари 2020 г, като с каталунците спечели четири трофея: две титли на Испания, една Купа на краля и една Суперкупа на Испания, но беше уволен заради незадоволителни резултати.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Атлетико връща в Испания бразилски защитник.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички