Одит показа стряскащия дълг на Барселона и чутовни загуби


Одит показа стряскащия дълг на Барселона и чутовни загуби
Снимка: Getty Images

3094 0

Бордът на директорите на Барселона е възложил на одиторската фирма "Deloitte" да направи анализ на финансовото състояние на клуба. Като е проучила средствата, с които може да се разпорежда клубът, както и неговите задължения, фирмата е установила, че дълговете на каталунците са 1 милиард и 173 милиона евро. Загубите пък са на стойност 481 милиона евро.

Както вече бе обявено от ръководството, "Deloitte" е открила финансови транзакции със съмнителен характер, изискващи допълнителен анализ. Тези сделки ще бъдат прегледани от агенция "Kroll". По-конкретно става дума за неразумни плащания, фалшиво обосновани такива и изплащания на завишени суми. Тук ще бъде извършено разследване за евентуално неправомерно обогатяване.

Ръководството на клуба е предоставило съответните материали на прокуратурата на Барселона. Към момента няма повдигнати обвинения срещу конкретни лица. Разследването трябва да установи кой носи отговорност за изброените нарушения. Иначе одитът е показал и че фондът 'заплати" на "Камп ноу" е бил доста по-висок в сравнение с другите топклубове (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички