Жоан Лапорта: Усман Дембеле няма да играе повече за Барселона


Жоан Лапорта: Усман Дембеле няма да играе повече за Барселона
Снимка: Getty Images

1700 0

Президентът на Барселона Жоан Лапорта обяви окончателното си решение относно бъдещето на Усман Дембеле. Нежеланието на французина да поднови контракта си се превърна в една от най-големите саги през зимния прозорец и в крайна сметка той никога повече няма да облече екипа на каталунците.

„Това с Дембеле беше един от случаите, които имахме на масата за разрешаване през последните дни на януарския трансферен прозорец. В него беше направена голяма инвестиция и играчът получава значителна заплата. Ние му направихме добра оферта. Той каза, че проблемът не е финансов, но се оказа, че в крайна сметка е точно такъв“, коментира Лапорта.

„Когато му казахме, че в клуба има постъпили две достатъчно добри оферти за него, агентът му го посъветва да не казва нищо. Направихме каквото можехме. Дадохме му две добри оферти и той не пожела да ги приеме. Изненадани сме, че той не пожела да приеме особено втората, която беше от английски клуб, където можеше да развие качествата си, но той не пожела. Предпочете да остане тук през тези пет месеца. Няма смисъл, защото не е добре нито за него, нито за клуба“, добави президентът на Барселона.

„Подновяването на договора му щеше да ни даде марж на заплатата и да ни даде спокойствие. Истината е, че трудно може да разберем крайната позиция на Дембеле. Най-вероятно има някакъв план, който следва. Сигурно има предварително споразумение с друг клуб, но нас това не ни устройва. Той не влиза в нашите планове и няма да играе повече за Барселона“, каза още Жоан Лапорта.

Вижте и защо президентът на Барселона даде предишното ръководство на прокуратурата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички