В Барселона спестили колосална сума от заплати, Лапорта с шокиращи разкрития


В Барселона спестили колосална сума от заплати, Лапорта с шокиращи разкрития
Снимка: Getty Images

3282 0

Новото ръководство на Барселона, начело с президента Жоан Лапорта, е успяло да спести 159 милиона евро само от заплати. Това стана ясно по време на днешния брифинг на каталунците, на който присъства Лапорта, както и вицепрезидентът Едуард Ромеу.

"Към днешна дата сме спестили общо 159 милиона евро само от заплати", разкри Ромеу. Сметката за заплати е фундаментална за клуба. Бяхме с 40% над нашите конкуренти и това беше категорично неизгодна ситуация за нас" добави още вицепрезидентът на Барселона.

"Трябва да увеличаваме доходите си. Макар и да сме в най-благоприятната ситуация, марката Барселона е все така силна. Целта е да изведем клуба до най-добрата ситуация в следващите две години. И ние сме напълно убедени, че това ще се случи", завърши Ромеу.

Жоан Лапорта пък направи разтърсващи разкрития за бившето управление, начело с Хосеп Мария Бартомеу. "Не сме нито полицаи, нито съд. Ние просто изпълняваме нашето задължение да разкрием пред обществеността истината. Този, който ще реши дали има престъпление, е прокуратурата", каза Лапорта.

"Говорим за милиони комисионни, които са извън пазара", споделя босът на Барса, като е категоричен, че голяма сума от похарчените средства от бившето ръководство не са били пряко за трансфери, а по други канали. "Искаме да затворим тази тъмна страница от нашата история."

Жоан Лапорта добави, че е имало плащания към близки на футболисти, като най-известен е случаят с Неймар, когато при трансфера неговият баща получи сериозен процент от сумата. Президентът на Барса разкри, че е имало и плащания към журналисти със "съмнителна цел".

Какво още каза Лапорта за измамите в Барселона, четете в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички