Жоан Лапорта предаде на прокуратурата доказателства за измами на Бартомеу


Жоан Лапорта предаде на прокуратурата доказателства за измами на Бартомеу
Снимка: Getty Images

2316 0

Президентът на Барселона Жоан Лапорта разказа за финансовите нарушение на предишното ръководство на каталунците начело с Хосеп Мария Бартомеу. Той заяви, че ще се обърне към прокуратурата по повод финансовите измами.

"Управлението искаше да анализира икономическата ситуация в клуба, за да разбере какви ресурси са ни достъпни. Обърнахме се за комплексна проверка, която откри няколко съмнителни операции", съобщи Лапорта.

"Бяха намерени безоснователни, недобросъвестни и несъразмерни платежи. Това потвърждава недобросъвестното управление на бюджета на клуба, а също не изключва обогатяването на тези, които са причастни към това"

"Всички събрани сведения са предадени на прокуратурата. Те имат всички материали с неопровержими факти. Постъпваме така, защото обществото има право да знае какво е причината за това шокиращо състояние"

"Бях шокиран. Решихме да съобщим фактите, защото не сме полицаи или съдии и не искаме да използваме ресурсите на клуба за съдебни дела. Виновните ще определи прокуратурата", каза Лапорта пред Marca.

През това време ръководството на Барселона провежда спешна среща заради Усман Дембеле.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички